Marhaszegy szendvics
Magyar szürkemarha Belgiumban
Jó reggelt! Ezen a lusta nyújtózkodós délelőttön a korai reggelihez későn. Karácsony és szilveszter között. De sebaj egy nehézbombázó reggeli szedviccsel nyitom a napot! Mindig kérdés a maradék kérdés:) A napokban Brüsszelben jártunk karácsonyi szüneten, és ott készítettem egy fennséges marhasültet.Magyar szürkemarha szegyből.3 napos száraz pácolás után
(majoranna, rómaikömény,rozmaring, tengeri só, feketebors, babérlevél és curry,füstös magyar pirospaprika) Alaposan bedörzsölve a húsba. Naponta átforgatva utazott velünk a hűtőtáskában:)
Aztán eljött a nagy nap amikor bekapcsoltam a sütőt 120 fokra állítottam és a marhát lefedve 6 órát sütöttem, az utolsó egy órában hozzádobott körte alma sárgarépa és édesburgonya kísérte az asztalhoz. Illusztrálok pár képet erről a folyamatról. A szedvics elkészítése ezek után már csak gyerekjáték, finom ropogós baguettet vágunk félbe és dobjuk a grill serpenyőbe,
olivaolajon mellé szelünk cukkínit, padlizsánt, gombát, koktélparadicsomot félbevágva, egész gerezd fokhagymákat és lilahagymát egy kevés szójaszósszal meglocsoljuk, majd közepes lángon megfelelőre grillezzük.
A vékonyra vágott marhaszegyet a zöldségek szaftjában újraélesszük, majd kezdhetünk szendvicset építeni belőle. Friss saláta levél, majd a grillezett zöldségek, tetszés szerinti sorrenben, az ízeket egy kis dijoni mustárkrémmel hozzuk harmóniába a marha karakteres ízével. Jó étvágyat szép napot és kellmes ünnepközt:)