Görög lecsó
Paszulyos, csípős, francia, gombás, citromos, kolbászos, krumplis, szalonnás, tarhonyás, tojásos, virslis, vinettás chilis, debrecenis, húsos, boros – ezek mind a lecsó különböző fajtái. De ezen kívül készülhet mexikói vagy spanyol változatban is.
Nagyon szeretjük és tudjuk magunkévá. Ezúttal egy sütőben készűlt változatot készítünk, ami Görög honban közkedvelt.Összeállítása roppant egyszerű ízei izgalmasak. Hozzávalóink : lilahagyma, cukkini, padlizsán, paradicsom, piros húsú paprika , (sima vagy édes) burgonya, fokhagyma (egész gerezdekben) paradicsom püré, chilli, friss kapor, só, bors. 2 személyes adag esetén vegyünk egy közepes méretű tepsit, locsoljunk olivaolajat bele és egy kis balsamecetet. Ne féljük a zöldségeket rusztikusan bele aprítani, (kivéve a burgonyát azt vágjuk vékonyabbra hogy egyszerre süljenek azért meg. Elrendezés után locsoljuk ismét olivaolajat és egy kis balzsamecetet a zöldségeinkre, kenegessük meg a paradicsompürével őket, majd aprítsunk rá friss kaprot és kívánjunk jó sülést nekik, kb 160-180 fokon 35-45 percig. Letakarást ez az étel nem igényel viszont egy kis fokhagymás pirítóst és tejfölt hozzá igen ! Jó étvágyat:)